Frankrijk - Rťpublique FranÁaise
Hoofdstad: Parijs
Oppervlakte: 547 030 km2
Aantal inw.: 60 200 000
Inwoners/km2 = 110
Staatsvorm: Republiek
Taal: Frans
Godsdienst: katholiek ca 85%, islam ca 7% protestant 2%
Ambassade,
Visa en gezond-
heidsinformatie
Klik hier voor alle Ambassade/Visa/Gezondheids informatie
       

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over de bestemmingen

Auvergne En Limousin - Harstgeheimen
de 2 regio's in het hart van frankrijk hebben de handen in elkaar geslagen om hun schoonheid bekender te maken bij het grote publiek. Naast cultuur en natuur zijn er ook tal van sport- en buitenluchtactiviteiten.

Bretagne - C Est L Infini
Dichterbij dan de provence, maar minder bemind om het weer, de eenzaamheid en de wind die niet mediterraan is. Maar wat een gastronomie, wat een zee en kust, wat een spel van eb en vloed.

Bretagne - Op Adem Komen In Bretagne
Niets beters voor de liefde dan een perzikzachte huid en de prikkel van de oceaanlucht. Een zeekuur met massages aan de bretoense kust is dan ook een absolute aanrader voor koppels.

Cannes - Rolt De Rode Loper Uit
Cannes prikkelt de fantasie. Het was de favoriete badplaats van royalty, adel en de artistieke jetset. Het cannes van tegenwoordig is dankzij het jaarlijkse filmfestival de hoofdstad van de glamour. De azuurblauwe zee en het zandstrand langs de boulevard, op de achtergrond de vage contouren van de alpen, en voor de kust de twee eilanden sainte marguerite en saint honorat. Cannes heeft meer te bieden dan alleen maar rode lopers.

Corsica - Corsica Rondreis
Mediterrane steden en charmante dorpjes, hoge bergen en paradijselijke stranden, oude cultuur en wilde varkens: dat kan alleen corsica bieden. Het eiland wordt door de fransen terecht ile de beaute genoemd, en het beste wat je kan doen om ervan te genieten, is het helemaal te zien.

De Baai Van De Somme - Romantisch Uitwaaien
Proef er samen met de liefde van uw leven de smaken en geuren van de lente, te midden van eb en vloed, vogels en zeehonden, jeu de boules en fruits de mer. De franse baai van de somme is een andere wereld, op amper 300km van bij ons.

Franse Alpen - The Best Of
We gaan naar de franse alpen om te skiČn, en minstens zo belangrijk, om te apräs-skiČn. Met truffel en champagne op grote hoogte. Volop restaurants, shoppen en uitgaan. En als je dan toch de pistes wilt trotseren, bieden de franse alpen het meest uitgestrekte gebied ter wereld!

Franse Ardennen - Kortbij
Uit een studie van het wes blijkt dat frankrijk ook in 2004 de eerste buitenlandse bestemming blijft op de markt van de korte vakanties, dit marktaandeel blijft op 19 procent genoteerd. Uiteraard was 'maison de la france' gecharmeerd door dit resultaat. De nieuwe frankrijk kortbij-brochure brengt 107 ideeČn voor weekends of korte vakanties in 7 franse regio's. Even genieten in de regio champagne-ardenne dus.

Lille - Lille's A Thrill!
Een winkelparadijs met onmiskenbare franse allure, zuiders, zonnig en tres ympha: ga eens shoppen in la belle lille.

Marseille - Bouillabaisse
Waarom niet eens een weekendje of midweek met de tgv naar zuid-frankrijk? Naar marseille bijvoorbeeld. In deze regio valt heel wat te ontdekken.

Marseille - Mmm? Marseille
de levendige drukte van parijs, de ontspannen strandsfeer van de cote d azur, de heerlijke mediterraanse keuken.

Parijs - Bon
Restaurant bon heeft zijn deuren weer geopend. Bij binnenkomst is er gelegenheid een cocktail te drinken aan de wit met zilverkleurige bar, waar de drankjes op een lopende band aan je voorbij trekken. De inrichting van het restaurant is strak, maar niet kil. Je kan ervoor kiezen om in de witte banken met grote kussens te ploffen, of om als een soort stamhoofd op een afrikaanse troon de tafel te bestieren. De kristallen kandelaars en murano-kroonluchters zorgen voor de nodige sfeer. Zin in een avondje genadeloos flirten met je date? Boek dan het boudoirachtige zitje, een apart hoekje met rode pluche bankjes. Succes verzekerd! Op het menu staan veel visgerechten, maar ook cďte d'agneau en tartare de boeuf. De bediening is uiterst vriendelijk en behulpzaam.

Parijs - Jacques Brel Achterna
Terwijl de lichtstad al helemaal in de ban is van haar kandidatuur voor de olympische spelen van 2012 willen wij even terugblikken. Meer dan een kwarteeuw geleden overleed chansonnier jacques brel in het ziekenhuis van bobigny. Parijs, waar het talent van deze karaktermens tot volle ontplooiing kwam, verkennen in het zog van brelkenner toon verreu leidt tot tal van ontdekkingen. Maar wacht niet te lang: de sporen worden steeds vluchtiger.

Queyras - Een Stap Dichter Bij Hemel
Het regionaal natuurpark queyras in de hautes-alpes van frankrijk blijft gespaard van de grote massa.

Val D Isere - Skien Met Klasse
Traditie en vernieuwing dat zijn de sleutelwoorden van val d isere als skioord in de franse alpen. Als traditionele bestemming voor de skifanaat die sneeuwzekerheid verkiest, zat val d isere (1850 meter hoog) al gebeiteld met de jaarlijkse wereldcup afdaling waarmee het europese skiseizoen op gang wordt geschoten. Heel recent zijn daar nieuwe kwaliteitshotels in alle categorieen bijgekomen.AlbaniŽ
Andorra
ArmeniŽ
Azerbeidzjan
BelgiŽ
BosniŽ-Herzegovina
Bulgarije
Canarische Eilanden
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Gibraltar
Griekenland
Hongarije
Ierland
IJsland
ItaliŽ
Kazachstan
KroatiŽ
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
MacedoniŽ
Malta
MoldaviŽ
Monaco
Montenegro
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RomeniŽ
San Marino
ScandinaviŽ
Schotland
ServiŽ
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
Tsjechische Republiek
Vaticaanstad
Verenigd Koninkrijk
Wit-Rusland
Zweden
Zwitserland