Griekenland
Hoofdstad: Athene
Oppervlakte: 131 940 km2
Aantal inw.: 10 600 000
Inwoners/km2 = 80
Staatsvorm: Republiek
Taal: Grieks
Godsdienst: Orthodox 98 %
Ambassade,
Visa en gezond-
heidsinformatie
Klik hier voor alle Ambassade/Visa/Gezondheids informatie
       

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over de bestemmingen

Griekenland Wil Mythe Doen Herleven
net als vele andere europese vakantiebestemmingen, ondervindt griekenland de nadelige invloeden van prijsbrekers zoals turkije en egypte.

In Topvorm
Het heeft een miljardeninvestering gevraagd, maar grienkenland is er wel in geslaagd: de olympische spelen zonder schoonheidsfoutjes te organiseren, een gloednieuwe onthaalinfrastructuur op poten zetten in athene en de hele stad op een doordachte manier toegankelijk te maken. Nu de lauwerkransen zijn uitgedeeld, rekent het griekse toerisme op een even positieve reactie van de toeristische klant.

Jetair Op Bezoek Bij De Grieken En De Turken
Twee vliegen in āān klap bij de oostendse touroperator: een verkenning van het idyllische griekse eiland samos en de west-kust van turkije. Bij jetair noemen ze het de klassieke kust, in de volksmond kusadasi. Naast bestemming numero uno de turkse riviera (regio antalya), blijft ook de egečsche kust een topper van formaat.

Olympische Vlam Gedoofd
Griekenland mag opnieuw meefeesten op de balkan, zij het in veel mindere mate dan de lekenstaat van mustafa kemal atatĀrk. De all-in bereikt nu eveneens het land van ouzo en retsina, maar de verovering verloopt schoorvoetend. Bijkomend nadeel voor het helleense imperium is de verouderde hotelstructuur. Maar gelukkig zijn er de eilanden en athene. Kreta is al jaren het paradepaardje van de groei van het aantal reizigers naar griekenland. Vooral het zuiden blijft het goed doen, terwijl er een verschuiving wordt vastgesteld naar de luxe langs de noordelijke zandkusten. Een nieuwe bestemming is korfoe en zij loopt ook goed. Griekenland is duidelijk aan een inhaalbeweging begonnen.

Tweestemmig Grienkenland
De olympische spelen lieten athene achter als een glimmend nieuwe stad. Al waren wij ook gecharmeerd door haar doorleefde, bestofte ziel. Alvorens af te zakken naar kreta, waar achter een dun laagje zontoerisme een eeuwenoude wereld schuilgaat.

Athene - Hellas Dankt
Door de olympische spelen heeft athene een grondigeopfrisbeurt gekregen en dat legt de stad geen windeieren. Hotels bieden een betere service, openbare plaatsen zijn heraangelegd, het verkeer loopt vlotter en de bereikbaarheid van belangrijke toeristische trekpleisters is gevoelig verbeterd.

Kreta - Het Wilde Kreta
Kreta heeft alles wat een grieks eiland hoort te hebben: badsteden met brede stranden en cultuursites met stip zijn ruim voorhanden. In het westen is de kust ruig en zijn de bergen onherbergzaam. Neem je tijd en ontdek een uniek palmenstrand, sfeervolle bergdorpen, een woeste bergengte en oosterse steden.

Kreta - Elounda Golf Villas En Suites
Staat als resort ver boven al wat beschouwd wordt als de competitie op kreta. Het eiland bezit al een onweerstaanbare aantrekkingskracht, maar als je dat combineert met een ruime villa van dit hotel, dan besef je meteen dat de griekse goden er vandaag hun favoriete plekje van zouden maken.

Olympische Riviera - Genieten Van Griekse Gastvrijheid
Jetair doet er alles aan om naast de wekelijkse vrijdagvlucht naar araxos ook nog een tweede midweekse charter in te leggen om zo ook tiendaagse vakanties aan de olympische riviera te kunnen aanbieden. Araxos is een kleine militaire luchthaven, waar thans ook de jetair-charters als enige opereren, zij hoeven niet naar athene te vliegen wat de transfert voor de klanten merkelijk korter maakt. De peloponessos is een bestemming voor de klant die een rustige vakantie wil aan een mooi strand midden de natuur en die wil genieten van een goede keuken. Een zalig gebied met daarenboven de oude griekse cultuur binnen bereik.AlbaniŽ
Andorra
ArmeniŽ
Azerbeidzjan
BelgiŽ
BosniŽ-Herzegovina
Bulgarije
Canarische Eilanden
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Gibraltar
Griekenland
Hongarije
Ierland
IJsland
ItaliŽ
Kazachstan
KroatiŽ
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
MacedoniŽ
Malta
MoldaviŽ
Monaco
Montenegro
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RomeniŽ
San Marino
ScandinaviŽ
Schotland
ServiŽ
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
Tsjechische Republiek
Vaticaanstad
Verenigd Koninkrijk
Wit-Rusland
Zweden
Zwitserland