Spanje - Reino de EspaŮa
Hoofdstad: Madrid
Oppervlakte: 504 782 km2
Aantal inw.: 43 197 684
Inwoners/km2 = 86
Staatsvorm: Monarchie
Taal: Castilliaans (of gewoon Spaans) - Catalaans - Baskisch - Galicisch - Asturisch
Godsdienst: Rooms-Katholiek
Ambassade,
Visa en gezond-
heidsinformatie
Klik hier voor alle Ambassade/Visa/Gezondheids informatie
       

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over de bestemmingen

Diversificatie En Kwaliteit
Spanje blijft een grote aantrekkingskracht behouden op de belgische toerist. Veel reizigers zoeken de zon op langs de 4.000 kilometer lange kusten. Toch geraken steeds meer mensen in de ban van de cultuur en de natuur die het land te bieden heeft. De spaanse dienst voor toerisme speelt daar reeds geruime tijd op in door minder bekende streken te promoten. Ook de focus op kwaliteit blijft āān van de speerpunten in de marketing van de toeristische dienst. Spanje heeft ook prachtige landschappen vol tegenstellingen en slaperige stadjes waar de tijd is stil blijven staan. Zo brengen de vier noordelijke provincies galiciČ, asturiČ, cantabriČ en baskenland hun gemeenschappelijke kenmerken als landschap en toeristische attracties onder de benaming 'groen spanje' onder de aandacht. In het spaanse binnenland, zoals aragon, castilla y leon, castilla-la mancha en extramadura, werden aantrekkelijke stadjes aangeduid als werelderfgoed.

Balearen - Nieuw Elan
De balearen beschikken over dermate veel troeven zodanig dat het institut balear del turisme zich perfect kan wapenen tegen de toekomst en tegen de concurrentie die rond de middellandse zee meer dan ooit woedt. Niettegenstaande het feit dat nog heel veel gasten naar de balearen komen om lekker te zonnen en te luieren, is er veel meer dan zon, zee en strand. Rond cultuur, lekker genieten en sporten zijn er de jongste jaren heel wat nieuwe projecten opgestart. En dat is maar goed ook, want de nieuwe vakantieganger wil niet alleen andere bestemmingen leren kennen, maar op de bestemmingen die hij al kent, is hij altijd te charmeren met nieuwe invalshoeken en/of nieuwe uitdagingen. De balearen beschikken niet alleen over een zalig klimaat, de gasten kunnen er alles vinden wat ze nodig hebben en ook het veiligheidsgevoel wordt hier geen geweld aangedaan. Wie weet er overigens dat 40% van de balearen natuurgebied is en wie kan zeggen dat hij het binneland van mallorca of van de andere balearen-eilanden kent?

Barcelona - Voor Repeaters
Geniet van de mooiste stad ter wereld. De catalaanse hoofdstad is ontegensprekelijk de stad van antonio gaud°. Zijn exuberante bouwsels lokken nog steeds dichte drommen toeristen. Alleen vergeet men wel eens dat langs de ruta del modernisme nog zoveel andere, minder bekende gebouwen te bewonderen zijn. Gaud°'s tijdgenoten domänech i y montaner en puig i cadafalch zijn evenzeer verantwoordelijk voor de architecturale pracht in de stad. Voor de meeste barcelona-gangers staat de stad synoniem voor een tochtje over de rambla, maar zelfs voor wie denkt barcelona op dat vlak te kennen, vallen er nog ontdekkingen te doen.

Barcelona - Verliefd Op De Stad Van Gaudi
Barcelona weet uw zintuigen zo te prikkelen, dat u als vanzelf verliefd wordt op deze magische stad van gaud°. Omwille van kunst en architectuur, jawel. Tientallen musea telt de stad en meer dan 400 openluchtmomumenten en sculpturen. Barcelona is een stad die zoveel te bieden heeft, dat zij momenteel terecht āān van de grote favorieten is van de belgische stedenliefhebbers. Flaneren op de ramblas. Shoppen en tapas proeven in de gotische wijk barri gētic. Verse vis, catalaanse specialiteiten, een coupe 'cava'. Leven als god onder de spaanse zon. Want, zeg nu zelf, wat is er leuker dan tijdens onze grauwe wintermaanden energie te gaan opdoen onder de palmbomen in deze hippe en uitbundige stad?

Barcelona - Trein
Halfnegen 's avonds in parijs. Halfnegen 's morgens in barcelona. En lekker uitgeslapen. Knus in een eigen minihotelkamertje op wielen. Of hoe men het hotelidee kan koppelen aan een snelle trein. Het kan. Elipsos bewijst het elke dag en dat niet enkel tussen de lichtstad en de stad van gaud°. Grande classe is de meest comfortabele manier om te reizen. Diner (met wijnen) en ontbijt zijn bij de prijs inbegrepen. De cabine is bestemd voor max. 2 personen. Zij kunnen gebruik maken van een eigen minibadkamer met douche, wastafel en wc. In de klasse affaires beschikt de reiziger over een zelfde cabine als in de grande classe, doch het diner is niet inbegrepen. De toeriste klasse richt zich vooral tot families en groepen of tot particulieren die er geen graten in zien om de cabine met anderen te delen. Al deze cabines tellen 4 bedden en beschikken over enkel over een wastafel. Wie naar het meest voordelige ticket grijpt komt terecht in een salonwagen met, 20 slaapstoelen die qua comfort met de businessklasse uit de vliegwereld te vergelijken vallen.

Bilbao - Baskische Havenstad
bilbao staat voor heel wat bezoekers synoniem met de wilde vormen van het guggenheim museum. Maar tijdens een recent bezoek ontdekten we vooral een een gezellige stad aan de stroom met schitterende staaltjes moderne architectuur. Een ideale bestemming voor een weekendtrip.

Bilbao - Vond Zichzelf Opnieuw Uit
Vijf jaar geleden was bilbao niets meer dan de hoofdstad van het spaanse industriČle noorden. Niet het soort stad waarbij je automatisch aan een city trip denkt. Maar nu is het baskische bilbao 'in'. Het guggenheim museum was de ommekeer, de rest volgde aan sneeuwbaleffectsnelheid. Bilbao of het verhaal van een facelift. Hypermodern en traditioneel gaan hand in hand, ook al lijkt de elegante oude binnenstad en het extravagante guggenheim museum voor ongeoefende ogen een contradictio in terminis.

Catalunia - Themavakanties
CataloniČ, rijk aan themavakanties, heet u welkom. Elke vakantieganger stelt met het oog op een vakantie een ander doel voorop. Sommigen aanschouwen een vakantie als de ideale manier aan de dagelijkse sleur te ontsnappen, terwijl anderen een reis boeken om hobby's te beoefenen of iets nieuws te beleven. Optimaal van de natuur genieten, diverse tradities ontdekken, zichzelf verder ontplooien en zijn geest en lichaam volledig ontspannen zijn slechts enkele items die uw creatieve geest zullen bekoren. Dankzij het uitgebreide en gespecialiseerd aanbod zal de reiziger in cataloniČ een ideaal evenwicht vinden tussen actie, cultuur, gezondheid en ecologie, waarmee hij perfect op zijn wenken zal worden bediend. Streekgebonden kooklessen, initiatie of vervolmaken in het skaten of paardrijden, ontdekken van de fauna en de flora... Het aanbod is eindeloos!

Costa Brava - Rust
Rust aan de costa bravaja, het kan! Even weg van de drukke stranden ligt castell d'empordÖ in een rustige vlakte. Op een kwartiertje ben je aan zee of in de bergen, kun je wijnproeven of dali's genie opsnuiven. En altijd is er dat zachte briesje, dat heerlijke en gekmakende briesje. Want zoals dali zei: de lucht inspireert hier.

Girona - Stad Om Te Zoenen
Wie voor een citytrip naar barcelona kiest, zet meteen een prachtige hoofdschotel op de kaart. Maar vaak worden bij citytrips de desserts vergeten. Een dessert brengt andere smaken mee en accentueert terzelfder tijd de heerlijkheden van het diner. Zo zou het toch moeten. Weinig steden hebben zĘ dichtbij een buur die voor een verrassend toetje kan zorgen. Barcelona boft, girona vult de stad van gaud° meesterlijk aan. Met de wageb is het echt maar een uurtje rijden en de trein doet er zelfs iets minder over.

La Mancha - Het Mysterie
Ergens in 'een plaatsje in la mancha' viert don quichot dit jaar zijn vierhonderdste verjaardag. Welk plaatsje? Daarover doet de beroemde roman van cervantes nogal vaag? voor velen zijn de molens van campo de criptana de dreigende reuzen tegen wie don quicjot overmoedig ten aanval trekt. Maar ook de andere dorpen eisen de roemruchte eer op. Ieder dorp in la mancha, de catilliaanse vlakte tussen madrid en andalusiČ, strijdt zijn eigen toeristische strijd. Ooit stonden 400 molens in het decor van la mancha, vandaag koesteren trotse namen de laatste relicten: ook alc∆zar de san juan, campo de criptana, tomelloso en mota del cuervo zinderen onverschillig in het spaanse hoogland. Ieder dorp is een beeld uit het eeuwig onveranderlijke spanje met boven de huizen witte, in tijd en ruimte gestolde molinos, het waarmerk van la mancha. Hard en heet land, een vlakte met olijven, graan en wijgaarden.AlbaniŽ
Andorra
ArmeniŽ
Azerbeidzjan
BelgiŽ
BosniŽ-Herzegovina
Bulgarije
Canarische Eilanden
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Gibraltar
Griekenland
Hongarije
Ierland
IJsland
ItaliŽ
Kazachstan
KroatiŽ
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
MacedoniŽ
Malta
MoldaviŽ
Monaco
Montenegro
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RomeniŽ
San Marino
ScandinaviŽ
Schotland
ServiŽ
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
Tsjechische Republiek
Vaticaanstad
Verenigd Koninkrijk
Wit-Rusland
Zweden
Zwitserland